EU4AGRI, projekat koji EU podržava, objavio novi javni konkurs News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

29/07/2022

EU4AGRI, projekat koji EU podržava, objavio novi javni konkurs

Projekat EU4AGRI, koji finansira EU, raspisao je javni konkurs za bespovratna sredstva za podršku uvođenju standarda i sertifikacije u poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji.

 

Na osnovu ovog konkursa, Evropska unija će podržati poslovne subjekte u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini da uvedu određene standarde u svoje poslovanje ili obezbijede sertifikaciju svojih proizvoda, usluga ili proizvodnih procesa. Cilj konkursa je jačanje poljoprivredne i prehrambene industrije, unaprjeđivanje kvaliteta, higijene, sledljivosti i bezbjednosti hrane, povećanje konkurentnosti i olakšavanje pristupa tržištima.

 

Poziv je otvoren za mikro, mala i srednja preduzeća, zanate/preduzetnike i zadruge koje se bave proizvodnjom i/ili preradom poljoprivrednih proizvoda za ljudsku potrošnju, kao i udruženja koja okupljaju proizvođače/prerađivače za grupnu sertifikaciju.

 

Ukupan iznos ponuđen putem konkursa je milion KM, a iznosi grantova mogu se kretati od 5.000 do 50.000 KM, uz obavezno sufinansiranje sa 30% ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova projekta.

Izvor: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Fotografija: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.