Ambasadorka EU u posjeti opštini Kolašin: 9 miliona eura za infrastrukturne probleme Kolašina News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

2/03/2023

Ambasadorka EU u posjeti opštini Kolašin: 9 miliona eura za infrastrukturne probleme Kolašina

Brojni projekti kroz koje Evropska unija podržava Opštinu Kolašin i načini na koje bi se ta podrška mogla nastaviti bile su teme obrađene tokom posjete šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Kolašinu. Ambasadorka Oana Kristina Popa sastala se sa gradonačelnikom opštine Vladimirom Martinovićem i korisnicima sredstava EU sa područja opštine Kolašin. Oni su razgovarali o podršci koju EU kontinuirano pruža lokalnoj zajednici i mogućnostima da se zajedničkim trudom pomogne lokalnom stanovništvu i razvoju Kolašina.

 

Dobra pristupačnost i pouzdana saobraćajna infrastruktura od suštinskog su značaja za rastuću privredu Kolašina, posebno za turizam, rekala je ambasadorka Popa, navodeći da Evropska unija pruža podršku Opštini u svakom segmentu razvoja. Evropska unija uložila je preko 9 miliona eura za rekonstrukciju dvije dionice pruge Beograd–Bar na teritoriji Opštine, a isti iznos izdvojen je za rješavanje infrastrukturnih problema grada. „Što se tiče komunalne infrastrukture, koja je neophodna kako za poboljšanje kvaliteta života lokalnog stanovništva, tako i za pružanje usluga sve većem broju posjetilaca, EU je izdvojila blizu 9 miliona eura kako bi pomogla opštini da unaprijedi vodovodni sistem i izgradi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacionu mrežu“, objasnila je Popa.

 

Ambasadorka Popa posjetila je i državno skijalište Kolašin 1600, i pozvala sve koji su u prilici da urade isto i iskoriste zahuktalu zimsku sezonu da uživaju u skijaškim stazama i gostoprimstvu Kolašinaca. Što se tiče EU, rekla je ambasadorka Popa, ona će nastaviti da podržava trud lokalne zajednice da Kolašin učini još ljepšim mjestom za život i boravak.

Izvor: EU Delegation to Montenegro

Fotografija: EU Delegation to Montenegro

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.