U Crnoj Gori proglašeni dobitnici nagrada onlajn igre za ljudska prava News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

14/12/2022

U Crnoj Gori proglašeni dobitnici nagrada onlajn igre za ljudska prava

Nakon devetodnevnog takmičenja i započete 6.624 igre, proglašeni su pobjednici onlajn nagradne igre pod nazivom „Ljudska prava na dlanu” (“Human rights in the palm of your hand”). Emro Feratović iz Plava, Maša Stojanović sa Cetinja i Matej Stijović iz Berana osvojili su po jedan paket luksuznog EU promotivnog materijala.

 

Onlajn igra organizovana povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u saradnji sa kompanijom Alicorn, trajala je od 1. do 9. decembra. Igra se sastojala od različitih polja posvećenih ljudskim pravima, gdje su se takmičari kretali bacajući kockice. Na osnovu komentara igrača, zaista su uživali u igri. Svi koji su osvojili 50 i više poena, od mogućih 81, kvalifikovali su se za nagradu – paket luksuznih EU promotivnih materijala, sa potpisom domaćih modnih dizajnera i dizajnera nakita. Tri pobjednika su izabrana nasumično iz baze kvalifikovanih takmičara.

 

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se 10. decembra u čast dana kada je usvojena Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima (Universal Declaration of Human rights), kojom je po prvi put u istoriji priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i bezbijednost.

Saznaj više

Izvor: Europe House Podgorica

Fotografija: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.