Evropska unija donirala kombi vozilo Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

23/09/2022

Evropska unija donirala kombi vozilo Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

EU je nastavila da pruža podršku policijskim jedinicama u Bosni i Hercegovini u svakodnevnim operacijama na terenu. U sklopu ove podrške, donirali su kombi vozilo u vrijednosti od 79.900 KM Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Kombi će omogućiti veći kapacitet za prevoz ljudi, kao i bolju mobilnost policijskih službenika na terenu – kako u kantonu, tako i, po potrebi, širom BiH.

 

Od 2018. godine, Evropska unija je nastavila da podržava Bosnu i Hercegovinu u sistemima migracija i upravljanja granicama u kontekstu povećanog broja izbeglica i migranata prisutnih u zemlji od kraja 2017. godine. Do sada je Evropska unija uložila više od 8 miliona eura u podršku policijskim jedinicama u BiH kroz nabavku opreme i izgradnju kapaciteta. Evropska unija je od 2017. godine izdvojila preko 100 miliona eura za podršku migracionim sistemima i sistemima upravljanja granicama u BiH.

 

Projekat „Podrška EU migracijama i upravljanju granicama u Bosni i Hercegovini“ finansira Evropska unija kroz Instrument pretpristupne pomoći (IPA), a sprovodi ga Međunarodna organizacija za migracije u partnerstvu sa Danskim savjetom za izbjeglice, UNFPA, Visokim komesarom Ujedinjenih nacija za izbjeglice i Unicefom.

Saznajte više

Izvor: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Fotografija: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.