RHP uručuje ključeve novoizgrađenih stanova za 25 izbjegličkih porodica u Srbiji News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

21/12/2022

RHP uručuje ključeve novoizgrađenih stanova za 25 izbjegličkih porodica u Srbiji

Kako se bliži kraj 2022. godine, tempo aktivnosti Regionalnog programa za stambeno zbrinjavanje (Regional Housing Program – RHP) ne jenjavanja, jer je još 25 izbjeglih i raseljenih porodica dobilo ključeve novoizgrađenih stanova RHP u Šidu i Lučanima, Srbija, 15. i 16. decembra. Prvoj od svečanosti kojom je 15. decembra obilježeno uručenje ključeva za deset porodica u opštini Šid, prisustvovali su, između ostalog: Svetlana Velimirović, zamjenica komesara za izbjeglice i migracije Republike Srbije; Zoran Semenović, predsjednik opštine Šid; Mirjana Maksimović, programska menadžerka Delegacije Evropske unije u Srbiji; Ružica Banda, nacionalna službenica za ljudska prava u Misiji OEBS-a u Srbiji i Jovan Lazarov, zamjenik direktora Jedinice za implementaciju projekata u javnom sektoru.

 

U ime Evropske unije – glavnog donatora RHP-a – Mirjana Maksimović čestitala je porodicama na novim domovima i istakla riješenost EU da podrži socijalno ugrožena lica. „Drago mi je što ćemo imati priliku da otvorimo još mnogo zgrada prije nego što se ovaj program zatvori sljedeće godine“, rekla je ona.

 

Slavlje je nastavljeno i sjutradan u Lučanima, gdje je još 15 porodica korisnika RHP-a dobilo ključeve novih domova. U ime prisutnih izbjegličkih porodica, svim donatorima i zainteresovanim stranama zahvalio se korisnik RHP-a, Radoslav Mirković iz Lučana.

Saznaj više

Izvor: RHP

Fotografija: RHP

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.