RHP dodjeluje ključeve za 44 novoizgrađena stana u Subotici, Srbija News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

15/12/2022

RHP dodjeluje ključeve za 44 novoizgrađena stana u Subotici, Srbija

Izbjegličkim porodicama u Subotici u Srbiji uručeni su ključevi za 44 novoizgrađena stana Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (Regional Housing Programme – RHP). Do danas je više od 6.800 RHP domova dodijeljeno korisnicima širom Srbije, jedne od četiri partnerske zemlje RHP-a.

 

Na ceremoniji uručenja ključeva, pored samih korisnika, prisustvovali su i Nataša Stanisavljević, povjerenica za izbjeglice i migracije Republike Srbije; Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice; Emanuel Žofre, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji; Kristijan Ebner, ambasador Austrije u Srbiji; Danijel Mošeni, drugi sekretar Ambasade Njemačke u Srbiji; Ivana Jelić, pomoćnica službenika za trajna rješenja u Visokom komesarijatu Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) u Srbiji i Dušan Kovačević, rukovodilac Jedinice za implementaciju projekata javnog sektora.

 

U ime Evropske unije – glavnog donatora RHP – Emanuel Žofre čestitao je porodicama na novim domovima i osvrnuo se na ulogu EU i njenih partnera u obezbijeđivanju stambenih objekata za brojne izbjegličke porodice. „Veliko je zadovoljstvo uručiti ključeve za 44 porodice koje će tako započeti novi život“, rekao je on. “Ove porodice su mnogo propatile tokom ratova devedesetih godina u Jugoslaviji, a sada su konačno okrenute budućnosti i boljem životu.”

Saznaj više

Izvor: RHP

Fotografija: RHP

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.