RCC: Otvorene nominacije za žene preduzetnice Zapadnog Balkana 2022 News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

10/02/2023

RCC: Otvorene nominacije za žene preduzetnice Zapadnog Balkana 2022

Regionalni savjet za saradnju (RCC) sa zadovoljstvom objavljuje da je proces nominacije za Žene preduzetnice Zapadnog Balkana 2022. godine počeo! RCC je pokrenuo ovu inicijativu prošle godine u okviru Zajedničkog regionalnog akcionog plana tržišta 2021-2024 i Agende za ekonomsko osnaživanje žena kako bi se prepoznale žene koje su pokrenule i razvile sopstveni biznis i doprinijele novim i održivim poslovima za druge žene i muškarce u našem regionu.

 

S obzirom na to da žene čine manje od 22% preduzetnika na Zapadnom Balkanu, važnost promovisanja priča uspješnih preduzetnica iz regiona je velika. Ekonomsko osnaživanje žena je ključno za izgradnju otpornih napora za oporavak i značajniji ekonomski rast, pošto je broj žena na tržištu rada duboko isprepleten sa razvojem regiona.

 

RCC poziva pojedince, predstavnike javnih i privatnih institucija, organizacija i sve zainteresovane da nominuju svoju ženu preduzetnicu godine u jednoj (ili više) od sljedećih šest kategorija: Zelena žena preduzetnica, Kreativna žena preduzetnica, Žena preduzetnica u oblasti putovanja i ugostiteljstva; Romkinja preduzetnica; Preduzetnica početnica; Mlada žena preduzetnica.

 

Proces priznavanja biće otvoren do 28. februara 2023. godine, a žene preduzetnice koje ispunjavaju uslove trebalo je da registruju svoje poslovanje prije februara 2022. godine.

Forografija: RCC  

Izvor: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Prijavite se na bilten

I have read and understood the terms of the privacy statement.