RCC domaćin ministarske konferencije o razvoju turizma na Zapadnom Balkanu News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

13/05/2022

RCC domaćin ministarske konferencije o razvoju turizma na Zapadnom Balkanu

Savet za regionalnu saradnju (RCC) organizovao je 12. maja u Tirani ministarsku konferenciju o razvoju turizma na Zapadnom Balkanu. Manifestacija je okupila ministre zadužene za turizam sa Zapadnog Balkana, predstavnike Evropske komisije i druge bitne faktore u turističkom sektoru. Pod nazivom „Uklanjanje prepreka za održivi razvoj turizma“ manifestacija je poslužila kao forum o temama od značaja za regionalni turizam.

 

Skup su otvorili generalna sekretarka RCC Majlinda Bregu; ministarka turizma i životne sredine Albanije Mirela Kumbaro, gradonačelnik Tirane Erion Veljaj i vršilac dužnosti šefa evropske delegacije u Albaniji Aleksis Hupin. Učesnici na četiri tematska panela bili su Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije; Krešnik Bekteši, ministar privrede Sjeverne Makedonije; Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine; Rozeta Hajdari, ministarka trgovine i industrije Kosova; i Aleksandra Gardašević-Slavuljica, generalna direktorka u Ministarstvu privrednog razvoja i turizma Crne Gore.

 

Usputna manifestacija pod nazivom „Ovladavanje aktuelnim izazovima u turističkoj industriji“ biće održana 13. maja, a okupiće turističke operatere Zapadnog Balkana, tvorce javnih politika i nacionalne turističke organizacije, koji će razgovarati o izazovima u turističkoj industriji i načinu unaprjeđivanja turističke ponude regiona.

Saznajte više

Izvor: RCC

Fotografija: RCC

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.