Novi rok za dodjelu nagrade EU za istraživačko novinarstvo za 2022. godinu News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

12/05/2022

Novi rok za dodjelu nagrade EU za istraživačko novinarstvo za 2022. godinu

Novi rok za podnošenje prijava za nagradu EU za istraživačko novinarstvo za 2022. godinu za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Kosovo i Srbiju je 13. maj u 23:59 časova. Pojedinci ili grupe novinara sa Zapadnog Balkana i iz Turske imaju pravo da se prijave u svim novinarskim formatima (štampanim, internet, radio i TV) koji su objavljeni ili emitovani u medijima u bilo kojoj od ovih zemalja na zvaničnim, manjinskim ili međunarodnim jezicima tokom 2021. godine.

 

Mogu da konkurišu istraživačke reportaže vezane za slobodu izražavanja, vladavinu prava, transparentnost, zloupotrebu vlasti i osnovnih prava, korupciju i organizovani kriminal. Nagradni fond u svakoj zemlji iznosi 10.000 eura, od čega 5.000 dobija prva nagrada, 3.000 druga i 2.000 eura treća nagrada.

 

Nagrade EU za istraživačko novinarstvo na Zapadnom Balkanu i u Turskoj imaju za cilj da odaju priznanje i promovišu izvanredna dostignuća istraživačkih novinara, kao i da poboljšaju vidljivost kvalitetnog novinarstva u regionu. Nagrade su deo tekućeg projekta poboljšanja kvaliteta vijesti i nezavisnog novinarstva na Zapadnom Balkanu i u Turskoj, koji finansira Evropska unija.

Saznajte više

Izvor: BIRN

Fotografija: BIRN

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.