Upoznajte 30 nagrađenih superškola Srbije News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

10/02/2023

Upoznajte 30 nagrađenih superškola Srbije

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) – Lokalna filijala u Srbiji u saradnji sa Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) organizovala je 1. februara 2023. godine u Beogradu uvodni događaj „Upoznajte superškole Srbije”. Skup je okupio 30 nagrađenih škole iz Srbije koje predstavljaju njihovi direktori i nastavnici zaduženi za koordinaciju predstojećih regionalnih razmjena, ne samo da se međusobno sastanu već i da budu dio značajnog zamaha kao što je potpisivanje Sporazuma o partnerstvu.

 

Direktori i profesori koji će koordinirati i sprovoditi ove omladinske razmjene predstavili su svoje ideje koje će se dalje razvijati uz podršku RYCO-a. Sastanak je poslužio kao prostor za škole učesnice da predstave svoje programe razmjene pred nekoliko važnih domaćih i međunarodnih aktera. Takođe, pomoglo im je da naprave jasan pregled narednih koraka programa. Mladi iz 30 srednjih škola (30 high schools) imaće priliku da uživaju u prednostima jedinstvenog iskustva koje nudi Superškolski program.

 

Realizacija projekata biće podijeljena u dva kruga: Prvi krug razmjene će se odvijati od aprila do juna 2023. godine, a drugi krug će se nastaviti od avgusta do oktobra 2023. Svaka partnerska škola će organizovati jednu posjetu partnerskoj razmjeni u trajanju od do 7 dana sa grupom do 12 učenika i 1 do 2 nastavnika. Kroz šemu razmjene, učenici i nastavnici će imati priliku da putuju, predstave sebe, svoje škole i običaje svojim domaćinima i nauče nove stvari o lokalnim zajednicama širom regiona.

Fotografija: RYCO

Izvor: RYCO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.