Kampanja MADE OF US danas stiže u Sjevernu Makedoniju News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

2/05/2023

Kampanja MADE OF US danas stiže u Sjevernu Makedoniju

Kampanja „Made of Us– Putovanje EU-Zapadni Balkan“, koju finansira Evropska unija i koju vam donosi WeBalkans, ove nedjelje je stigla u Sjevernu Makedoniju. Ova kampanja podizanja svijesti ima za cilj da promoviše pozitivnu sliku o EU ljudima na Zapadnom Balkanu, i obrnuto. Protagonisti su 12 mladih vlogera iz EU i Zapadnog Balkana koji putuju po regionu u parovima. Svaki od parova usput dijeli svoja iskustva kreirajući sopstveni onlajn sadržaj.

 

Delegacija EU u Sjevernoj Makedoniji danas je bila domaćin medijskog ručka kako bi najavila početak putovanja u Sjevernu Makedoniju. Dejvid Gir, ambasador EU u Sjevernoj Makedoniji, poželio je dobrodošlicu vlogerima i pohvalio ih za njihov doprinos promociji EU i Sjeverne Makedonije.

 

Vlogeri, Elena Vasilevska (@vasilevska_elena) iz Sjeverne Makedonije i Nik Van Put (@traveltover) iz Belgije, danas su krenuli na svoje putovanje. Oni će biti na putu ukupno sedam dana između 2. i 8. maja, pokazujući najbolje od Sjeverne Makedonije, kao i ulaganja EU u regionu. Oni će posjetiti različite lokacije, uključujući istorijski grad Ohrid, inovativne projekte i turistička preduzeća koja podržava EU. Među projektima koje finansira EU koje će posjetiti su Avanturistički park Skoplje, projekat koji Skopljanima omogućava avanturističku zabavu, i izviđački kamp Struga, poznati kamp za odmor u blizini grada Struge, kao i Herakla Bitolja, jedan od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Sjevernoj Makedoniji.

 

Kampanja je počela 18. aprila i nastaviće se do 30. maja, pri čemu se svake nedjelje fokusira na jednog od partnera WB6. Vlogeri će pokriti ukupno 18 projekata koje podržava EU, 6000 km automobilom, i usput će se susresti sa zanimljivim i inspirativnim lokalnim ličnostima, sve vrijeme pokazujući prirodne pejzaže, izuzetne znamenitosti i jedinstveno kulturno nasljeđe koje Zapadni Balkan može da ponudi. Dvanaest vlogera će snimiti svoja iskustva koristeći sopstvenu opremu i kanale društvenih medija, prevodeći putovanje u visokokvalitetni sadržaj za društvene medije i veb, fotografije i video zapise, koji će biti distribuirani na kanalima WeBalkansa.

Saznaj više

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.