MADE OF US kampanja danas stigla na Kosovo News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

25/04/2023

MADE OF US kampanja danas stigla na Kosovo

Made of Us – Kampanja Putovanje EU-Zapadni Balkan“, koju finansira EU i koju vam donosi WeBalkans, nastavlja se ove nedelje na Kosovu. Ova kampanja podizanja svijesti ima za cilj da promoviše pozitivnu sliku o EU ljudima na Zapadnom Balkanu, i obrnuto. Njegovi protagonisti su 12 mladih vlogera iz EU i Zapadnog Balkana koji putuju po regionu u parovima. Svaki od parova usput dijeli svoja iskustva kreirajući sopstveni onlajn sadržaj.

 

Kancelarija EU na Kosovu danas je bila domaćin medijskog ručka kojim je najavljen početak putovanja na Kosovo. Alesandro Biankjardi, zamjenik šefa odjeljenja za saradnju u Kancelariji Evropske unije na Kosovu, poželio je dobrodošlicu vlogerima i pohvalio ih za njihov doprinos promociji EU i Kosova.

 

Vlogeri, Alb Muhadžiri (@albfilmss) sa Kosova i Brajan Roka (@brianrocca) iz Holandije, krenuli su danas na svoje putovanje. Oni će biti na putu ukupno sedam dana između 25. aprila i 1. maja, pokazujući najbolje od Kosova, kao i ulaganja EU u regionu. Oni će posjetiti različite lokacije, uključujući istorijski grad Prizren, planine Rugova i filmske festivale, inovacione projekte i turističke kompanije koje podržava EU. Neki od projekata koje finansira EU koje će posjetiti su Labbok, projekat koji omogućava djeci da eksperimentišu sa malim inženjerskim i elektronskim projektima, Dokufest, međunarodno poznati filmski festival, i Balkan Natural Adventure, kompanija za turoperatore koja privlači posjetioce iz cijelog sveta na Kosovo.

 

Kampanja je počela 18. aprila i nastaviće se do 30. maja, pri čemu se svake nedelje fokusira na jednog od partnera WB6. Vlogeri će pokriti ukupno 18 projekata koje podržava EU, 6000 km autom, i usput će se susresti sa zanimljivim i inspirativnim lokalnim ličnostima, sve vreme pokazujući prirodni pejzaž, izuzetne znamenitosti i jedinstveno kulturno nasljeđe koje Zapadni Balkan može da ponudi. Dvanaest vlogera će snimiti svoja iskustva koristeći sopstvenu opremu i kanale društvenih medija, prevodeći putovanje u visokokvalitetan sadržaj za društvene medije i veb, fotografije i video zapise, koji će biti distribuirani na kanalima WeBalkans-a.

 

Ne propustite najvažnije trenutke ovog uzbudljivog putovanja – počnite da pratite WeBalkans i 12 vlogera iz EU i Zapadnog Balkana na Instagramu odmah!

Saznaj više

Fotografija: Arbër Gjoni

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.