Kampanja MADE OF US danas stiže u Albaniju News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

24/05/2023

Kampanja MADE OF US danas stiže u Albaniju

Kampanja „Made of Us – Putovanje EU-Zapadni Balkan“, koju finansira EU i koju vam donosi VeBalkan, nastavlja se ove nedjelje u Albaniji. Ova kampanja podizanja svijesti ima za cilj da promoviše pozitivnu sliku o EU ljudima na Zapadnom Balkanu, i obrnuto. Njegovi protagonisti su 12 mladih vlogera iz EU i Zapadnog Balkana koji putuju po regionu u parovima. Svaki od parova usput dijele svoja iskustva kreirajući sopstveni onlajn sadržaj. Delegacija EU u Albaniji priredila je danas medijski ručak kako bi najavila početak putovanja u Albaniju. Šef političke sekcije Evropske unije u Albaniji Aleksi Hupin poželio je dobrodošlicu vlogerima i pohvalio ih za doprinos promociji EU i Albanije.

 

Vlogerke Ornela Zani (@ornela.zani) iz Albanije i Natalija Orda (@natalia_orda) iz Poljske juče su krenule na put. Oni će biti na putu ukupno sedam dana između 23. i 30. maja, pokazujući najbolje od Albanije, kao i ulaganja EU u regionu. Njihov itinerar obuhvata posjete raznim lokacijama, uključujući turističke, kulturne i umjetničke projekte koji su dobili podršku EU. Među projektima koje finansira EU koje će istraživati su EU4 Culture, koja pruža pomoć u obnavljanju lokacija i spomenika pogođenih zemljotresom 2019. godine. Oni će takođe pokrivati “Za Fest”, muzički festival koji skreće pažnju na sjeverni region Albanije, i Rutu loze rimskih careva, kolekciju virtuelnih tura koje pokrivaju čitav region Zapadnog Balkana, uključujući Albaniju.

 

Kampanja je počela 18. aprila i nastaviće se do 30. maja, pri čemu se svake nedelje fokusira na jednog od partnera VB6. Vlogeri će pokriti ukupno 18 projekata koje podržava EU, 6000 km automobilom, i usput će se susresti sa zanimljivim i inspirativnim lokalnim ličnostima, sve vrijeme pokazujući prirodne pejzaže, izuzetne znamenitosti i jedinstveno kulturno nasljeđe koje Zapadni Balkan može da ponudi . Dvanaest vlogera će snimiti svoja iskustva koristeći sopstvenu opremu i kanale društvenih medija, prevodeći putovanje u visokokvalitetne društvene medije i veb sadržaj, fotografije i video zapise, koji će biti distribuirani na kanalima WeBalkans.

Pročitaj više

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.