YEA proslavljaju Međunarodni dan žena širom Zapadnog Balkana News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

11/03/2022

YEA proslavljaju Međunarodni dan žena širom Zapadnog Balkana

Za ovogodišnji Dan žena 8. mart, WeBalkans i Mladi evropski ambasadori (YEA) udružili su snage da promovišu kampanju #BreakTheBias (https://www.internationalwomensday.com/). To su uradili putem reel-ova i drugih sadržaja na društvenim mrežama i uličnih akcija širom Zapadnog Balkana, u Banja Luci, Beogradu, Kumanovu, Nišu, Novom Sadu, Podgorici, Prištini, Sarajevu, Skoplju i Tirani.

 

Aktivnosti su usmjerene na razbijanje predrasuda i rodnih stereotipa. #BreakTheBias osnažuje žene i povećava njihove uloge u društvu i slobodu da utvrde ko su i šta žele da postanu.

 

Mreža mladih evropskih ambasadora WeBalkans pokrenuta je u avgustu 2020. godine u okviru regionalnog komunikacionog programa za Zapadni Balkan, koji predstavlja Generalna direkcija Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR), kao kreativnu mrežu budućih mladih agenasa promjene sa čitavog Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija). Ovih 120 mladih vizionara zainteresovano je za učenje o vrijednostima EU i promovisanje mogućnosti koje EU nudi, ali oni takođe žele da se zalažu za teme kao što su rodna ravnopravnost, interkulturalno učenje, zaštita životne sredine i ljudska prava, kao i da učestvuju u zajedničkim regionalnim inicijativama mladih.

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.