Najavljeni učesnici Globalnog programa za kulturne odnose News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

27/04/2022

Najavljeni učesnici Globalnog programa za kulturne odnose

Platforma za kulturne odnose saopštila je učesnike Globalnog programa za kulturne odnose (GCRP) za 2022. godinu. Četrdeset inovatora iz oblasti kulture odabranih za Globalni program za kulturne odnose za 2022. godinu izabrano je od više od 2.000 prijava i oni će učestvovati u vodećem programu obuke Platforme za kulturne odnose za kreativne profesionalce iz cijelog svijeta. Svih 40 odabranih kreativaca su različitih nacionalnosti, uključujući i one sa Zapadnog Balkana, i dolaze iz raznih sektora — kao što su scenske umjetnosti, muzika, audio vizuelno, kulturno nasljeđe i vizuelne umjetnosti.

 

U okviru GCRP programa, od 10. do 13. maja učesnici će imati priliku da se povežu, razmijene iskustva i ideje, razviju svoje vještine u međunarodnim kulturnim odnosima i razviju zajednički međunarodni kulturni projekat.

 

Platforma za kulturne odnose je projekat koji finansira EU i koji povezuje kulturne radnike širom svijeta pospješujući dijalog, razmjenu i saradnju. Platforma takođe pruža ekspertizu Evropskoj uniji u oblasti međunarodnih kulturnih odnosa.

Saznajte više

Izvor: Cultural Relations Platform

Fotografija: Cultural Relations Platform

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.