Izložba o biodiverzitetu na brdu Gorica prikazuje 18 stalnih panoa News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

6/06/2023

Izložba o biodiverzitetu na brdu Gorica prikazuje 18 stalnih panoa

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, u saradnji sa Agencijom za upravljanje zaštićenim područjima Podgorica, Evropska kuća postavila je osamnaest stalnih panoa koji će služiti kao stalni izložbeni prostor na brdu Gorica. Predstavnici Evropske kuće i Glavnog grada svečano su otvorili prvu izložbu pod nazivom „Čuvaj ono što voliš – biodiverzitet zaštićenih područja Podgorice“.

 

Gotovo 50 godina od prve komemoracije i slogana „Samo jedna zemlja“, možemo reći i „Samo jedna Gorica. Samo jedna Crna Gora“, rekla je Nataša Beširević iz Evropske kuće, prilikom svečanog otvaranja izložbe. Beširević je izrazila zahvalnost gradu Podgorici i Agenciji za upravljanje zaštićenim područjima Podgorica što su dio svakodnevnih i konkretnih napora na očuvanju biodiverziteta i životne sredine uz Evropsku uniju.

 

Priča o biodiverzitetu zaštićenih područja glavnog grada odvijala se kroz zadivljujući prikaz na osamnaest stalnih panoa. Izložba je prikazala raznoliku lepezu životinjskih i biljnih vrsta, zajedno sa primamljivim destinacijama smještenim u zaštićenim područjima gdje one uspijevaju

Saznaj više

Izvor: Europe House Podgorica

Fotografija: Europe House Podgorica

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.