EU se na Kosovu pridružila Ministarstvu pravde u kampanji „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

30/11/2022

EU se na Kosovu pridružila Ministarstvu pravde u kampanji „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“

U cilju podizanja svijesti o potrebi sprečavanja i prijavljivanja bilo kojeg oblika rodno zasnovanog nasilja, EU na Kosovu, Švajcarska i UNDP udružili su snage sa Ministarstvom pravde Kosova i nevladinom organizacijom Integra u sprovođenju ovogodišnje kampanje pod nazivom „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“.

 

Ova globalna kampanja, inicirana još 1991. godine,  tradicionalno počinje svake godine od 25. novembra, kada se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a traje sve do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, i bavi se svim oblicima nasilja nad ženama, uključujući seksualno i porodično nasilje nad ženama i djevojkama.

 

Kampanja na Kosovu će uključivati veliki broj komunikacionih aktivnosti, kao i informisanja javnosti, koje će koordinirati Ministarstvo pravde. Između ostalog, organizovaće se okrugli stolovi sa sudijama, tužiocima, ženama i djevojkama, posjete opštinama, pozorišne predstave, TV spotovi i projekcije poruka na zgradama vladinih organa.

Izvor: Kancelarija EU na Kosovu

Fotografija: CSGD, EU Office in Kosovo

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.