Počinje EU zelena nedjelja News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

7/06/2023

Počinje EU zelena nedjelja

Srbija i ove godine obeležava EU Zelenu nedjelju, skup događaja koji okuplja stotine građana svih uzrasta koji dijele viziju zelenije Srbije sa boljim kvalitetom vazduha, vode i zemljišta, manje zagađenja i bezbjednom životnom sredinom. Ove godine će se održati od 3. do 11. juna i fokusiraće se na vještine za održive, otporne i socijalno pravedne zajednice.

 

EU, koja ima najjače i najkompletnije zakonodavstvo o zaštiti životne sredine na svijetu, nada se da će Srbija nastaviti da transponuje i primjenjuje zakone kako bi postala zelenija od drugih zemalja članica. Obilježavanje Zelene nedjelje EU je svjedočanstvo sveukupne podrške EU sektoru u Srbiji i njene saradnje sa nacionalnim i lokalnim institucijama u tom cilju, u duhu tima Evrope. Događaji EU Zelene nedjelje otvoreni su za sve građane i odvijaće se širom Srbije. Uključuju širok spektar aktivnosti posvećenih svim uzrastima: sportske manifestacije, radionice, okrugle stolove, eko akcije i takmičenja.

 

Pratite nas za još novosti o Zelenoj nedjelji 2023. u Srbiji! Ovogodišnji program EU Zelene nedjelje je ovdje.

 

Evropska unija je svjetski lider u zaštiti životne sredine. EU podržava Srbiju na njenom putu ka zdravijoj životnoj sredini. Sa više od 580 miliona eura bespovratnih grantova uloženih u zaštitu životne sredine i klimatske akcije u Srbiji, EU je najveći donator u ovoj oblasti u zemlji. Uz finansijsku podršku EU, Srbija radi na razvoju i primjeni planova za stratešku zaštitu životne sredine – održivi sistem zaštite životne sredine koji stvara zdravije okruženje i podiže kvalitet života.

Saznaj više

Izvor: EU Delegation to Serbia

Fotografija: EU Delegation to Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.