EIB Global ulaže 76 miliona eura u unaprjeđenje obrazovanja i plovnog saobraćaja u Srbiji News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

10/02/2023

EIB Global ulaže 76 miliona eura u unaprjeđenje obrazovanja i plovnog saobraćaja u Srbiji

EIB Global, ogranak Evropske investicione banke (EIB) posvećen aktivnostima van Evropske unije, oslobodio je 76 miliona eura za dalju modernizaciju obrazovanja i održive transportne infrastrukture u Srbiji. Ovo uključuje kredit od 40 miliona eura za izgradnju, renoviranje i opremanje obrazovnih objekata širom zemlje. Najviše investicija biće uloženo u regionalne centre za obuku koji nude više i srednje stručne obuke i obrazovanje. Ova poboljšanja infrastrukture će obezbjediti savremene uslove za učenje i poboljšati kvalitet obrazovanja, a istovremeno povećati produktivnost i zapošljivost u zemlji.

 

U sektoru obrazovanja, EIB i Republika Srbija su takođe potpisale dodatnih 5 miliona eura za Projekat povezanih škola pored kredita od 65 miliona eura potpisanog 2020. godine kako bi pomogli da se nove digitalne vještine i oprema donesu u više od 1 500 srpskih škola.

 

Konačno, nakon kredita od 100 miliona eura potpisanog 2018. godine (€100 million loan signed in 2018), Banka je otključala još 31 milion eura za poboljšanje plovidbe rijekama Savom i Dunavom, kako bi plovni saobraćaj u Srbiji i regionu bio bezbjedniji i efikasniji.

Fotografija: EIB

Izvor: EIB

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.