Forum civilnog društva 2022. News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

1/06/2022

Forum civilnog društva 2022.

Projekat TACSO 3 koji finansira EU najavio je predstojeći Forum civilnog društva EU i Zapadnog Balkana i Turske za 2022. godinu i poziva lidere organizacija civilnog društva (OCD) i iskusne aktiviste civilnog društva, kao i predstavnike lokalnih OCD-a da se prijave kao saradnici na sesijama Foruma i kao učesnici skupa.

 

Forum civilnog društva 2022. (Forum ’22) biće održan 8. i 9. juna kao hibridni događaj uživo i virtuelno. Broj učesnika na licu mjesta je ograničen i njih 120 biće pozvano u Skoplje. Oni koji ne budu lično prisutni moći će da učestvuju na sve 22 sesije Foruma putem video linka.

 

Forum ‘22 okupiće predstavnike civilnog društva (uključujući neprofitne medijske organizacije), državne ustanove, predstavnike EU, donatore i druge zainteresovane strane u oblasti razvoja civilnog društva na Zapadnom Balkanu i u Turskoj. Na Forumu će se razgovarati o trenutnom stanju organizacija civilnog društva u regionu, kao i o zajedničkim akcijama EU, državnih ustanova i civilnog društva koje će se baviti postojećim izazovima.

 

Glavni cilj Foruma ’22 je pokretanje, predstavljanje i diskusija o praćenju revidiranih Smernica EU za podršku civilnom društvu u regionu proširenja (2021-2027), za koje je bilo opsežnih konsultacija sa civilnim društvom u posljednje dvije godine i koje su revidirane na osnovu dobijenih povratnih informacija i novih događaja.

Izvor: TACSO

Fotografija: TACSO

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.