Nagrada za gradonačelnika koji najviše voli Rome na Zapadnom Balkanu i u Turskoj News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

11/03/2022

Nagrada za gradonačelnika koji najviše voli Rome na Zapadnom Balkanu i u Turskoj

Mreža ERGO raspisala je konkurs za „Gradonačelnika koji je najprijateljskije nastrojen prema Romima“ u okviru projekta „Moć promene Romkinja na Zapadnom Balkanu i u Turskoj“, koji zajednički sprovode Roma Active Albanija i Mreža ERGO. Poziv je deo šire kampanje koja ima za cilj da poveća svijest o, i promjeni stavove prema, inkluziji Roma i doprinese prevazilaženju mnogih prepreka.

 

Nagrađeni gradonačelnici iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Srbije, Turske i sa Kosova učestvovaće na posebnoj svečanosti u Briselu u okviru Nedelje Roma između 16. i 19. maja, gdje će se sastati sa visokim predstavnikom Generalne direkcije Evropske komisije za susjedstvo i proširenje (DG NEAR).

 

Konkurs će biti otvoren do 15. aprila, a u svakoj zemlji biće osnovan nezavisni žiri koji će birati pobjednika konkursa na osnovu postavljenih kriterijuma. Organizacije koje učestvuju u projektu Moć promjene Romkinja na Zapadnom Balkanu i u Turskoj držaće lokalne informativne skupove kako bi zainteresovane opštine dodatno informisale o kampanji i takmičenju.

 

Kampanju i takmičenje finansira Evropska unija.

Saznajte više

Izvor: ERGO Network

Fotografija: ERGO Network

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.