Prijavite se sada za drugi poziv za domaćine rezidencijala u okviru Culture Moves Europe News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

20/10/2023

Prijavite se sada za drugi poziv za domaćine rezidencijala u okviru Culture Moves Europe

Poziv pruža finansijsku podršku organizacijama i pojedinačno umjetnicima koji žele da ugoste međunarodne umjetnike i kulturne profesionalce za projekat rezidencije. Drugi poziv za rezidencijalne domaćine u okviru šeme mobilnosti Culture Moves Europe otvoren je 16. oktobra 2023. Poziv obezbjeđuje grantove organizacijama i pojedinačnim umjetnicima registrovanim kao pravna lica u jednoj od 40 zemalja Kreativne Evrope, koji žele da ugoste međunarodne umjetnike i profesionalce iz kulture, u okviru rezidencijalnog projekta.

 

Kandidati treba da pošalju svoje predloge sa detaljima o trajanju, ciljevima i očekivanom uticaju njihovog rezidencijalnog projekta. Od njih se traži da obezbijede odgovarajuće okruženje, opremu i mentora za pozvane umjetnike. Ovo osigurava da učesnici imaju dobre uslove za realizaciju svojih projekata.

 

Rezidencijalna akcija je usmjerena na domaćine koji se bave arhitekturom, kulturnom baštinom, dizajnom i modnim dizajnom, književnošću, muzikom, izvođačkim i vizuelnim umjetnostima. Proces prijave podijeljen je u dvije faze: Izbor domaćina i potvrda izbora pozvanih umjetnika, stvaralaca i kulturnih profesionalaca po domaćinima.

 

Pristupačnost i inkluzivnost su u srcu Culture Moves Europe. Posebna finansijska podrška se nudi učesnicima koji žive sa invaliditetom i onima koji imaju djecu mlađu od 10 godina. Posebna podrška postoji i za one koji putuju u i iz prekomorskih zemalja i teritorija, kao i najudaljenijih regiona EU. Culture Moves Europe je podjednako posvećen poslovanju na održiv i ekološki odgovoran način i aplikanti su pozvani da uključe te aspekte u svoje rezidencijalne projekte. Umjetnici i kulturni profesionalci koji učestvuju podstiču se da koriste održivija sredstva prevoza. Oni koji odluče da ne putuju avionom dobiće dodatni iznos za kompenzaciju većih troškova zelenog putovanja.

Read more

Izvor: Creative Europe

Fotografije: Creative Europe

 

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.