YEA iz Albanije sastaju se sa predsjednicom fon der Lajen u kući EU u Tirani News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

1/11/2023

YEA iz Albanije sastaju se sa predsjednicom fon der Lajen u kući EU u Tirani

Samo dan prije samita Berlinskog procesa u Tirani, mladi evropski ambasadori (YEA) imali su privilegiju da se sastanu sa predsjednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen, na otvaranju prijava za kampus Koledža Evrope u Tirani za akademske godine 2024-2025. Osim toga, rektorka Koledža Evrope, Federika Mogerini, uputila je poziv YEA da posjete kancelarije Koledža Evrope u Tirani kako bi razgovarali o potencijalnoj budućoj saradnji. Kao regionalna mreža, Mladi evropski ambasadori sa zadovoljstvom pružaju ovu dragocjenu priliku ne samo mladim studentima u Albaniji, već i onima sa #Zapadnog Balkana i širom Evrope.

 

Evropski koledž pokrenuo je postdiplomski program „Master umjetnosti u evropskoj transformaciji i integraciji – EU i jugoistočna Evropa“ koji će se nuditi u njihovom novoosnovanom kampusu u Tirani. U svom novom kampusu u Tirani, koledž podržava svoju čvrstu posvećenost najvišim standardima akademske izvrsnosti po kojima je institucija poznata. Master umjetnosti u oblasti evropske transformacije i integracije je zamišljen da odgovori na sve veću potražnju za stručnjacima koji pokazuju temeljno razumijevanje procesa proširenja Evropske unije i dobro zaokruženu, kritičku perspektivu o značajnim izazovima 21. vijeka, sa posebnim naglasakom na Jugoistočnu Evropu i odnose EU-Zapadni Balkan.

 

Tokom desetomjesečnog programa, koji počinje u septembru 2024. godine, učesnici će steći duboko znanje o institucionalnoj arhitekturi EU i njenom funkcionisanju u različitim dimenzijama. Studenti će istražiti mogućnosti i izazove procesa pridruživanja EU, razviti regionalnu ekspertizu o jugoistočnoj Evropi i baviti se vitalnim savremenim pitanjima kao što su digitalizacija, klimatske promjene i energetska tranzicija.

Read more

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.