Budućnost Evrope na muralu News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

28/02/2022

Budućnost Evrope na muralu

Delegacija Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa kompanijom New Moment New Ideas i u partnerstvu sa Gradskim vijećem za kulturu Novog Sada i Fondacijom Novi Sad 2022, poziva umjetnike da se prijave na konkurs Naslikaj mi budućnost Evrope. Da bi se prijavili na konkurs u Novom Sadu, ovogodišnjoj evropskoj prijestonici kulture, umjetnicimoraju imati između 18 i 35 godina i biti ili iz Srbije, ili iz drugih zemalja Zapadnog Balkana ili Evrope.

 

Putem murala i učestvovanjem u drugim kulturnim aktivnostima u Novom Sadu, odabrani umjetnici će pokazati svoju umjetničku izvrsnost, sposobnost da promišljaju društveno angažovane teme i svoju viziju budućnosti evropskog kontinenta. Umjetnici koji žele da učestvuju na konkursu Naslikaj mi budućnost Evrope treba da se prijave šaljući kratku biografiju, portfolio i skicu svoje vizije teme, koristeći obrazac na futureofeurope.newmoment.com. Na toj adresi se mogu naći i druge pojedinosti o prijavi za konkurs i dešavanjima oko pripreme i izrade murala.

 

Prijave se mogu slati do 18. marta. Osam odabranih umjetnika će zajedno oslikavati zidine duž Petrovaradinske tvrđave tokom boravka u Novom Sadu od 18. aprila do 9. maja. Mural će biti zvanično otkriven u sklopu proslave Dana Evrope 9. maja.

Izvor: EU Delegation in Serbia

Fotografija: EU Delegation in Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.