Konkurs za dodjelu nagrade EU za istraživačko novinarstvo News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

15/04/2022

Konkurs za dodjelu nagrade EU za istraživačko novinarstvo

Raspisan je javni konkurs za dodjelu Nagrade EU za istraživačko novinarstvo 2022. godine. Novinari ili grupe novinara sa Zapadnog Balkana i iz Turske imaju pravo da se prijave u svim formatima (štampanim, onlajn, radio i TV) koji su objavljeni ili emitovani u medijima u svakoj zemlji na zvaničnim, manjinskim ili međunarodnim jezicima tokom 2021. godine. Rok za podnošenje prijava je 8. maj 2022. godine.

 

Mogu da konkurišu istraživačke reportaže vezane za slobodu izražavanja, vladavinu prava, transparentnost, zloupotrebu vlasti i osnovnih prava, korupciju i organizovani kriminal. Nagradni fond u svakoj zemlji iznosi 10.000 eura, od čega 5.000 ide za prvu nagradu, 3.000 za drugu i 2.000 eura za treću nagradu.

 

Nagrade EU za istraživačko novinarstvo na Zapadnom Balkanu i u Turskoj imaju za cilj da odaju priznanje i promovišu izvanredna dostignuća istraživačkih novinara, kao i da poboljšaju vidljivost kvalitetnog novinarstva u regionu. Nagrade su dio tekućeg projekta poboljšanja kvaliteta vijesti i nezavisnog novinarstva na Zapadnom Balkanu i u Turskoj, koji finansira Evropska unija.

Izvor: BIRN

Fotografija: BIRN

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.