MADE OF US: Nevjerovatna avantura je upravo počela! News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

19/04/2023

MADE OF US: Nevjerovatna avantura je upravo počela!

WeBalkans i Generalni direktorat Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) sa ponosom objavljuju pokretanje kampanje podizanja svijesti „Made of us– Putovanje EU-Zapadni Balkan“ koja ima za cilj da promoviše pozitivnu sliku EU ljudima na Zapadnom Balkanu, i obrnuto. Format kampanje uključuje 12 mladih vlogera iz EU i Zapadnog Balkana kao protagoniste kampanje koji će putovati širom regiona u parovima, koji se sastoje od jednog vlogera iz EU i jednog vlogera sa Zapadnog Balkana. Svaki od parova će putovati u jednu od šest zemalja Zapadnog Balkana i podijeliti svoja iskustva putem kreiranja sopstvenog onlajn sadržaja.

 

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, gospođa Oana Kristina Popa, ambasadorka Italije, gospođa Andrejna Marsela, i drugi učesnici, govorili su na događaju pokretanja kampanje, koji je održan u Evropskoj kući u Podgorici. Na događaju je predstavljena kuhinja i muzika inspirisana EU i Balkanom, a prilika je poslužila i za umrežavanje sa ličnostima iz prethodnih kampanja na WeBalkans-u, kao i lokalnim crnogorskim influenserima na društvenim mrežama.

 

Vlogeri koji pokrivaju crnogorski dio puta, Emir Ćirikovi iz Crne Gore i Alis Franki iz Italije, takođe su bili prisutni na događaju i održali govore zajedno sa ostalih deset vlogera Made of Us koji su se pridružili onlajn. Nakon događaja, odmah su krenuli na put automobilom.

 

Kampanja će trajati ukupno šest nedelja, između 18. aprila i 30. maja, pri čemu će se svake nedjelje fokusirati na jednog od partnera WB6. Vlogeri će pokriti ukupno 18 projekata koje podržava EU, 6000 km automobilom, i na tom putu susresti mnoge zanimljive i inspirativne lokalne ličnosti, sve vrijeme pokazujući prirodne pejzaže, izuzetne znamenitosti i jedinstveno kulturno nasljeđe koje Zapadni Balkan ima da ponudi. Dvanaest vlogera će zabilježiti svoja iskustva koristeći sopstvenu opremu i kanale društvenih medija, prevodeći putovanje u visokokvalitetne društvene medije i veb sadržaj, fotografije i video zapise, koji će biti distribuirani na kanalima WeBalkans-a.

 

Ne propustite ni sekund ovog uzbudljivog putovanja – počnite da pratite WeBalkans i sve vlogere na Instagramu odmah!

Saznaj više

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.