EU podržava prvi Piknik festival talenata u BiH News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

23/09/2022

EU podržava prvi Piknik festival talenata u BiH

Oko 3.000 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine uživalo je u prvom izdanju Piknik festivala talenata koji je održan 9. i 10. septembra u Sarajevu. Tokom dva dana festivala mladi muzičari, bendovi, umjetnici i dizajneri imali su priliku da predstave svoje muzičko i umjetničko stvaralaštvo. Nakon ovog prvog izdanja festival bi trebalo da postane redovna manifestacija.

 

Dvije noći zaredom publika je uživala u koncertima poznatih regionalnih i bosanskih muzičara i muzičkih grupa. U petak uveče, Post Rem, Muha, Grše i TBF su se pobrinuli za dobru atmosferu, dok je subota uveče bila rezervisana za Mustra Orkestar, Frenkie, Kontra, Indigo, Z ++ i Velahavle. Sve predstave i aktivnosti u okviru festivala bile su besplatne, a brojni posjetioci iskoristili su priliku da se lično upoznaju sa nekim od poznatih umjetnika iz regiona.

 

Delegacija EU i Specijalno predstavništvo u BiH podržali su Piknik festival talenata u okviru programa EU4All, čiji je cilj da podstakne pozitivnu evropsku svijest među građanima kako bi postali stalni zagovornici procesa integracije u EU u korist svojih lokalnih zajednica. Programom se promovišu zajedničke evropske vrijednosti i identitet, jednakost, socijalna inkluzija, različitost, aktivno građanstvo i nediskriminacija u BiH.

Saznajte više

Izvor: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Fotografija: EU Delegation to Bosnia and Herzegovina

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.