1,9 miliona eura za veću saradnju Srbije i Sjeverne Makedonije News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

25/04/2022

1,9 miliona eura za veću saradnju Srbije i Sjeverne Makedonije

Drugi javni konkurs za unaprjeđenje prekogranične saradnje Srbije i Sjeverne Makedonije predstavljen je na onlajn konferenciji predstavnika Ministarstva za evropske integracije Srbije, Operativne strukture Programa prekogranične saradnje Srbije i Sjeverne Makedonije 2016–2020, i Ministarstva lokalne samouprave Sjeverne Makedonije, u saradnji sa Ministarstvom finansija Srbije.

Pomoćnik ministarke za evropske integracije Srbije Mihajilo Dašić rekao je na onlajn konferenciji da je Program Srbija – Sjeverna Makedonija omogućio unapjređenje postojećih kapaciteta i otvorio put za saradnju koja je nedostajala, unaprjeđujući kvalitet života u lokalnim i pograničnim oblastima kroz primjenu inovativnih i održivih rješenja za zajednička pitanja.

 

Konferencija je obuhvatila predstavljanje sedam projekata koji su realizovani u okviru prvog konkursa, kao što su „Sjeme inkluzije – socijalna preduzeća za ekonomski razvoj i socijalnu inkluziju“, „Unaprjeđenje i zaštita zdravlja ljudi i životne sredine smanjenjem rizika od zagađenja kroz efikasno upravljanje otpadom“ i „Manje smeća, manje rizika, bolje zdravlje“.

 

Predlozi projekata za drugi ciklus Programa prekogranične saradnje Srbije i Sjeverne Makedonije, koji predviđa skoro 1,9 miliona eura za promociju zapošljavanja, mobilnosti radnika, socijalne i kulturne inkluzije, kao i razvoja turizma, kulturnog i prirodnog nasljeđa dvije zemlje, mogu se podnijeti do 8. juna.

Saznajte više

Izvor: CBIB +

Fotografija: CBIB +

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.