Velika EU žurka – Zauvijek mladi News | WeBalkans

Vijesti

Saznajte najnovije vijesti o dešavanjima i aktivnostima EU na zapadnom Balkanu

20/04/2023

Velika EU žurka – Zauvijek mladi

Povodom obilježavanja Dana Evrope, kao poklon građanima Srbije, Delegacija Evropske unije organizuje Veliku EU žurku koja će biti održana 12. maja u Hangaru 1, Luka Beograd, a hedlajner je njemački bend Alphaville, koji će prvi put nastupiti u Srbiji.

 

Koncept Velike EU žurke je da zadovolji sve muzičke ukuse i generacije, tako da će pored Alphaville-a nastupiti i hrvatski tajanstveni maskirani dvojac Nipplepeople, kao i neodoljive nišlije Stereo banana. Uz neke od najboljih predstavnika lokalne DJ scene žurka će trajati do jutra, a za nezaboravan provod će biti zaduženi – Dejan Milićević, Lea Dobričić, Luton, Cosmic G  i Gavra.

 

Ovo je prava prilika za ples, pjevanje i slavljenje ljubavi, poštovanja, slobode i tolerancije– univerzalnih vrijednosti Evropske unije, ali i benda Alphaville-a, koji je na svjetskoj muzičkoj sceni već 40 godina, a 12. maja će prvi put nastupiti u Srbiji. Njihovi hitovi „Forever Young“, „Big in Japan“, „Sounds Like a Melody“ nemaju rok trajanja. Prvi album „Forever Young“, na kome se i nalaze njihovi najveći hitovi, je u nekoliko anketa proglašen za jedan od najboljih elektro-pop album svih vremena. Njemački bend koji pjeva o Japanu je osamdesetih godina pokorio Evropu, a koliki su trag ostavili u muzici govori i podatak da njihove pjesme obrađuju i remiksuju neki od najpoznatijih svjetskih muzičara i DJ-eva.

Source: EU Delegation to Serbia

Photo credits: EU Delegation to Serbia

Please wait while your video is being uploaded...

Don't close this window!

Subscribe to the newsletter

I have read and understood the terms of the privacy statement.